Markistyg
Markisväven, som är den mest representativa delen av markisen, fungerar inte bara som skydd mot solen, utan fungerar också som ett dekorativt element. För att möta kundernas förväntningar erbjuder företaget ett brett utbud av tygmönster, producerade av ledande europeiska tillverkare.
Tyger är gjorda av högkvalitativa material och testas ständigt. Dessutom, under tillverkningsprocessen, behandlas akryltyger med en teflonbaserad impregnering för att öka deras motståndskraft mot smuts och regndroppar. Dessa tyger, när de används på rätt sätt, tål korta, lätta regnskurar. Markisvävens lutningsvinkel måste dock vara tillräckligt stor (minst 30° eller mer, speciellt vid stora överhäng) så att regndroppar kan rinna ner i tyget.
Det är absolut nödvändigt att inte fälla ut markisen vid kraftiga regn och utsätta tygerna för långvarig fukt, eftersom kvarvarande vatten på ytan kan överbelasta fästelementen och leda till små deformationer och vågighet på tygytan. Om det fuktiga tyget rullas ihop, rulla ut det direkt efter att regnet har lagt sig och låt det torka.
Endast förstklassiga tyger används för tillverkning av markiser, med användning av de modernaste symaskinerna och högkvalitativt garn. Men trots strävan efter perfektion kan vissa förändringar av tyget inte undvikas, även med den nuvarande teknikens ståndpunkt. På grund av att tyget på sömmarna är dubbelvikt skapas en annan lindningsdiameter under lindningen. De resulterande påkänningarna kan göra att tyget vågar i sömmarna, i mitten av ränderna, längs sidokanterna. Användningen av en markis som skydd mot regn förstärker vågighetseffekten. Sidobanden utsätts för särskilt hög belastning, därför kan tygens kanter falla något. En annan förändring i tygets utseende är de veck som kan uppstå när det rullas ihop. Sedan, inom dem (detta gäller främst mörkfärgade omslag), kan en känslig linje synas, sett i rätt ljus.
De ovan beskrivna förändringarna som kan uppstå på mantelns yta kan inte utgöra skäl för reklamationer, eftersom de är typiska för markistyger och inte påverkar användarkomforten.